Græsfrø gør grønnere

Det giver jo næsten sig selv, det, vi skriver i overskriften til artiklen her, for selvfølgelig gør græs tingene grønt, det ligger jo ligesom i udtrykket: “Græsset er grønt”.

Men græs er bestemt ikke bare græs, for der findes faktisk forskellige slags sorter af græsfrø, der egner sig til forskellige typer af grønne løsninger, hvor der trænger til en grøn udsmykning. Det var du måske ikke lige klar over, men det vil vi gøre dig klogere på i denne artikel.

Et præcist eksempel kan være i et nybygget villkvarter. De fleste personer kan blive enige om, at et nybygget område i lange perioder kan ligne en efterladt byggeplads, lige indtil der bliver sået og groet noget græs på de før øde områder foran og omkring villaerne.

Her er det faktisk ikke ligegyldigt, hvilken form for græsfrø du vælger at så udover området. Der findes nemlig specifikke blandinger af græsfrø til netop boligområder, og det giver sig også udslag i prisen. Det er jo meget godt at vide, før man bare farer ned og køber den første tilgængelig sæk med græsfrø.

Det kan også være, du arbejder i vej- og park-området i kommunen og skal have beplantet et græsareal i rabatterne. Her ønsker man selvfølgelig ikke at bruge samme fine græssort, som man for eksempel ville anvende til en golfbane.

Der er nemlig forskel på, hvor hurtigt og langsomt, græsset vokser, og hvor rubust og tætvoksende de forskellige typer af græs tager sig ud for øjet, under fødderne og hænderne.

Det ville jo være træls, hvis du fik til opgave at så græs på et større areal, som kunne være en stor legeplads, hvor græsset så enten vokser for langsomt eller hurtigt, så du enten skal vente for længe på resultatet eller konstant slå græsset til en tilpas længde.

Sørg derfor for at undersøge græsfrøtyperne, før du køber dem, så du ender med den rette sort til dit formål.

Anders Lundtang Hansen