Lær mere om kateterisation her

Hvis du er utryg ved tanken om kateterisation, så er du langt fra den første. Det kan være skræmmende at tænke på at få ført et rør ind i ens urinrør op til flere gange om dagen, og er bestemt en grænseoverskridende oplevelse for mange. Men det bliver til gengæld også hurtig hverdag for rigtig mange. Kateterisation er en nem proces, som hurtig kan blive en normal del af din hverdag.

Problemer med vandladning

Hvis du har problemer med vandladning, så kan kateterisation være en kæmpe hjælp for dig. Det er nemlig yderst vigtigt at man tømmer blæren fuldstændigt ellers så kan man få urinvejsinfektion og i sidste ende skade ens nyrer, hvilket kan være utroligt alvorligt. Hvis du har problemer med vandladning er det vigtigt at du taler med en læge eller en sygeplejerske, der kan guide dig i den rigtige retning.

Smerter ved kateterisation

Mange er bange for at kateterisation gør utroligt ondt. Det gør det ikke med den rette teknik. En sygeplejerske eller en læge vil i starten guide dig til, hvordan du indfører det på rette vis. Kateterisation bør ikke føles smertefuldt, men kan føles lidt underligt i starten. Det vigtigste er at du slapper ved indførsel og udtagning, da det at spænde op kan lede til komplikationer. Men som med mange andre ting gør øvelse mester, og det vigtigste er at væbne sig med tålmodighed indtil du er familiær med processen og den bliver en del af din hverdag.

Gør det til en del af din hverdag

For at være ved dit bedste helbred, så er det vigtigt at du skaber rutiner omkring kateterisation. Gør det derfor en del af din hverdag, så du husker at gøre det 4-6 gange. Læs mere om kateterisation her.

admin