Hvordan fodrer jeg bedst min hest?

Mad er afgørende for alt liv. Men dyr spiser forskelligt. Vi mennesker har tendens til at antage at vores dyr spiser ligesom vi selv gør. Men sådan er det ikke.

Din hest vil i naturlige omgivelser spise græs fra jorden i 18 ud af døgnets 24 timer. Din opgave er at skabe så naturlige forhold som muligt. Det betyder at den helst skal gå på græs når det er muligt.

Fodring i stald

Det er ikke altid muligt at lade hesten gå på græs. I perioder må den stå i stalden. Her er det vigtigt at du skaber naturlige forhold for hesten. Det betyder at den skal fodres så tæt ved gulvet som muligt.

Og den skal have hyppig adgang til mad. For at sikre en god fordøjelse skal du fodre hesten med små mængder flere gange om dagen.

Pas på med overfodring

Hesten skal ikke have mere mad end den har brug for. Mængden af føde afhænger helt af hvad du bruger hesten til. Hvis den forbrænder meget som arbejdshest eller måske i væddeløb, så har den brug for mere mad end hobbyhesten der kun rider stille ture i weekenden.

Det er vigtigt at du jævnligt tjekker hestens helbred for at sikre den rette kostsammensætning. Mål om den har brug for mere eller mindre mad.

Hvad spiser hesten?

Hesten har brug for græs og hø at spise. Den kan også spise havre og små mængder majs. Men hold igen med korn fordi det belaster tarmen mere end græs. Hesten får ikke fordøjet kornet godt nok.

Fodervogne er en god idé når du skal give hesten mad. Det er lettere at håndtere en fodervogn med hø og den er let at gøre ren. Det er god hygiejne for en sund hest. Du kan købe fodervogne hos Midtjyden Staldinventar.


admin