Giv din ejendom en grøn profil med et sedumtag

Hvis du ønsker at forskønne din ejendom, og samtidig gerne vil være en del af den nye, grønne bølge, som skyller ind over storbyer i hele verden – så burde du overveje muligheden for at få et grønt tag.

Hvad er et sedum tag?

Den met anvendte beplantning på grønne tage er planter af sedum familien. På dansk kender vi sedum som stenbræk – den hårdføre plante af sukkulent familien, som især gror, hvor andre planter har vanskeligt ved at finde fodfæste og næring, og hvor såvel vejrlig som bagende sol gør livet hårdt og barskt. Sedum er således særdeles velegnet som tag beplantning, da den kan tåle dis hårde vilkår. Samtidig er der den store fordel ved sedum, at den er skabt til at suge så meget vand som muligt, hvilket gør, at dens effektive rodnet faktisk kan afværge oversvømmelser ved kraftige regnskyl. Og så fungerer et grønt tag samtidig som effektiv forebyggelse af overophedning om sommeren (da solens stråler får vandet i jorden til at fordampe) og isolering, som forhindrer varmetab om vinteren.

Find prisen på dit nye, grønne tag hos Buus Anlægsgartner

Med den smarte prisberegner, som du finder på Buus Anlægsgartners hjemmeside buus-ag.dk, kan du nemt selv beregne udgiften på et grønt tag tag. Du vælger, hvilken type grønt tag, du ønsker (standard sedumtag eller et kombination af sedumplanter, græs og urter – evt. eget design), indtaster ejendommens postnummer, tagets etagehøjde og hældningen på taget samt naturligvis det antal kvadrat meter, som ønskes beplantet. Beregneren vil kunne give dig en anslået samlet pris og kvadratmeter pris, som kan bruges som udgangspunkt for et tilbud. Det endelige tilbud kan dog først gives, når en sagkyndig har vurderet tagets beskaffenhed, og der er taget højde for evt. andre faktorer, som kan have indflydelse på anlæggelse af grønt tag.

Astrid Pedersen