Efterskole – måske det bedste år i dit skoleliv

Efterskole er noget helt særligt

Kender du noglevenner, som har taget 1 eller måske 2 år på en efterskole? Så har du garanteret også hørt dem fortælle om, hvor stor en oplevelse det har været, og hvor mange nye kammerater de har fået. Og måske har du også bemærket, at de faktisk har udviklet sig en hel under tiden på efterskolen.

Og det er næsten også umuligt ikke at mærke en stor forandring, for på efterskole får du alle muligheder for at blive mere selvstændig og udvikle dig. Tænk på, at du jo faktisk flytter hjemmefra, og mere eller mindre skal klare dig selv. Mange af de ting som dine forældre tidligere har klaret for dig, skal du nu selv sørge at få gjort.

Efterskoler har forskellige temaer   

Stort set alle efterskoler har ét eller flere temaer, som skolen er baseret på. Det kan være alt fra fodbold, atletik, håndarbejde, drama – og find selv på flere, for temaerne er nærmest uendelige. Nogle efterskoler giver dig også mulighed for at tage ud at rejse med skolen. På den måde får du lige nogle ekstra oplevelser med i bagagen.

 

Hvor finder du en god efterskole?

Las os sige at du bor på Sjælland, og har overvejet at tage eksempelvis 9. klasse på efterskole. Så vil det være helt oplagt at google “efterskole på Sjælland“. Én af de muligheder du får helt sikkert være Tølløse Privat- og Efterskole.

Skolen har 3 spændende linjer du kan vælge imellem – Idrætslinjen, Danse- og Teaterlinjen samt Musiklinjen. Så hvis du elsker at beskæftige dig med ét eller flere af de områder, så er det bare om at du får meldt dig til. Hvert år i januar afholder skolen desuden en skitur til Norge for alle skolens elever, og det er en stor oplevelse for alle.

Endelig lægger skolen stor vægt på, at du får dannet en masse nye relationer og venskaber. Du har med andre ord alle muligheder for at opbygge gode værdifulde og forpligtende fælleskaber.

Glæd dig til dit år på efterskole – det bliver en oplevelse for livet.

   

Troels Nielsen