En vejrhane giver charme og personlighed til din bolig

Der er en lang række forskellige ting, som du kan gøre, hvis du gerne vil give din bolig et hyggeligere og mere charmerende udseende. Det er for eksempel, at du kan sætte en vejrhane op. Den fine hane peger i den retning, som vinden blæser. Det er med til at sige noget om, hvilket retning vinden kommer fra. Tidligere var den meget vigtig for at se, hvilken retning vinden kom fra. Det var for eksempel i forhold til, hvordan fiskere og andre sejlende skulle navigere.

Vejrhanens historie går faktisk helt tilbage til de gamle grækere og romere. Også vikingerne havde vejrhaner til at vise vindretningen. De var skabt af metal og forestillede allerede dengang forskellige former for dyr. 

I dag er vejrhanerne ikke så vigtige mere. Du kan få langt mere præcise oplysninger om vindforhold fra vejrudsigter, men derfor kan den stadig være sjov for dig at have hængende. 

Der findes en lang række forskellige steder, hvor du kan købe en vejrhane. Et af de steder, hvor du har et stort udvalg, er på webshoppen malericentralen.dk. Der har de mange forskellige typer af vejrhaner. For selvom det hedder en vejrhane, behøver det jo ikke at være formet som en hane. Den kan også være skabt på en lang række andre måder. Det kan for eksempel være som en hest, en gris, en ko, et skib eller et skytte. Dermed kan du nemt finde en vejrhane, der passer til din bolig. 

Vejrhaner er oftest noget, som vi forbinder med ældre boliger. Du kan dog også finde vejrhaner, der passer til mere moderne boliger. Det er altså helt op til dig, om du ønsker en vejrhane på din bolig eller ej. 

Du kan finde vejrhanerne i forskellige former for materialer. Det kan for eksempel være kobber og støbejern. Fælles for dem er dog, at de er skabt til at være udenfor hele året. 

Emilie Ann Jacobsen