0

Vælg helårsdæk og slip for det årlige dækskifte

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Synes du efterhånden, at de årlige skift mellem sommer- og vinterdæk er til mere besvær end gavn? Så er du ikke den eneste. Det danske klima har de senere år ikke været så hårdt ramt af frost og kulde, at vinterdæk har været strengt nødvendigt. Derfor bliver helårsdæk mere og mere populære iblandt danske bilejere. Så hvis du, ligesom mange andre, overvejer at droppe sommer- og vinterdækkene til fordel for et sæt helårsdæk, så læs nedenstående guide og bliv klog på fordele og ulemper ved de alsidige helårsdæk.

Det skal du være opmærksom på hvis du vælger helårsdæk

Helårsdæk

Valget af helårsdæk medfører naturligvis en række fordele. Først og fremmest slipper du for besværet ved at skifte mellem sommer- og vinterdæk. Derudover sparer du også de penge det koster at anskaffe sig to sæt dæk, samt eventulle mekanikerudgifter ved skift. Sidst men ikke mindst sparer du også miljøet for den forurening det koster at producere et sæt dæk, ved kun at købe ét sæt.

Der er dog ligeledes et par ting du skal skrive dig bag øret, hvis du vælger fordelene ved helårsdæk. For selvom helårsdæk, som navnet antyder, kan bruges hele året, er det vigtigt at være opmærksom på, at de ikke har samme skridsikkerhed som vinterdæk. Helårsdækkene egner sig derfor bedst til vinterveje, som er saltede og ryddede for sne. Derudover skal du være opmærksom på dæklovgivningen i de lande, som du eventuelt kører til i din bil. For selvom det ikke er bestemt ved lov i Danmark, at man skal bruge vinterdæk, kan reglerne variere fra land til land.

Men med det sagt, så taler fordelene helt klart for sig selv, og med tanke på, at vi sjældent oplever en hård isvinter herhjemme, kan du med fordel skifte til helårsdæk i dag.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *