0

Undgå madspild i hestestalden med en høhæk

Det er et velkendt problem i hestestalden; høet ligger spredt rundt i alle boksens hjørner blandet sammen med strøelsen.

Hø er ikke billigt, og ofte ryger større mængder direkte ud på møddingen, i forbindelse med at der muges ud i hesteboksene. Høet bliver spredt for alle vinde i hestens boks i løbet af aftenen og natten, og de rester, som hesten mister blandt strøelsen, bliver til affald.

Det kan derfor være en god idé at investere i høhækketil hesteboksene i stalden for at undgå et spild, der koster både penge og tid. Med en høhæk sikrer man, at høet bliver adskilt fra strøelsen i boksen, og man undgår dermed at, det dyrebare hø skal ligge i bunden af hestens boks, hvor det blot bliver trådt på og spredt rundt i boksen, for efterfølgende at ryge ud med den beskidte strø, når der muges ud.

Forskellige modeller til hvert behov

Det er muligt at få høhække i alverdens forskellige størrelser og i forskellige modeller, der kan monteres på de lige vægflader såvel som i boksens hjørner. Høhække monteres nemt i den højde, der bedst passer hesten, så der er mulighed for montering både i pony- såvel som hesteboksen. Hækkene fås i forskellige størrelser og med varierende kraftighed. Hvad enten der er behov for en stor størrelse, der kan rumme hø til flere heste til løsdriftsstalden, eller en mindre udgave til den enkelte hesteboks i stalden.

Spar tid og penge

Med en høhæk vil der være mindre madspild, og du slipper for at smide uanede mænger af hø ud sammen med strøelsen i forbindelse med hver udmugning. Der er dermed penge at hente ved at investere i høhække til hestestalden. Den samlede mængde af spildt hø bliver hurtig stor, og der er ingen grund til, at det ellers gode hø skal ryge direkte på møddingen.

Udover det økonomiske aspekt, er synet af en renligere boks, der er nemmere at muge ud i, og hvor der ikke ligger hø spredt ud blandt strøelsen, altid et velkomment syn i stalden. Når høet er adskilt fra boksens strøelse, resulterer det, i en boks der ikke blot er nemmere at muge ud i, men man undgår også at blive irritereret over at se ens penge gå til spilde, når det mislykkes at skille høresterne fra, og høet uundgåeligt ryger op i trillebøren og ud på møddingen.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *