Sæt albuen i et albuebind

Det siger næsten sig selv, at man er så obs på skader i albuen, at der ligefrem findes en skade, der henviser til albuen, nemlig “tennisalbue”.

Det er den situation, hvor man har spillet så meget tennis eller en lignende sportsgren, at man har svinget albuen så meget, at den er blevet overbelastet enten fordi, man har spillet for hårdt igennem og ikke lagt mærke til advarselssignalerne (måske slet og ret fordi, man ikke kunne stoppe kampen), eller fordi man glemte at strække kroppen ud enten før eller efter sportsudøvelsen.

Men en skade med albuen behøver slet heller ikke hænge sammen med sportsudøvelse, for det kan også sagtens tænkes, at man sidder forkert ved ens kontorplads eller hjemme-arbejdsplads, så man unødigt belaster kroppen i den siddeposition, så man ender med et beskadige og overbelaste flere kropsdele, deriblandt albuerne.

Mange mennesker vælger heldigvis at beskytte sig forud, hvis de ved, at der eventuelt kan blive påført skader på albuen, hvilket kunne være ved rulleskøjteløb og lignende, hvor man tager albuebeskyttere på forud, så man kan undgå skrammer og tryk mod albuen.

Det ville jo være uheldigt, hvis man brækkede nogle knogle ved albue-området, så albuen skal i gips i længere tid, og man så hverken kan deltage på fuld tid i fritidslivet eller ligefrem må tage en længere sygemelding fra arbejdet.

Dog er de mest hyppige skader stadig overbelastning af albuen, men der findes heldigvis et støttebind, der kan gavne på både smerterne i albuen og hjælpe på genoptræningen. 

Ifør dig et albuebind og få således den bedste beskyttelse af albuen, så den både bliver holdt på plads, og du mærker smerterne dale i intensitet, og så er sådan et albuebind også til gavn for, at eventuelle følgeskader bliver forebygget.

Et albuebind ser ikke for omfangsrigt ud, og du kan til dels stadig bruge din hånd, og så er albuebindet nemt at iføre sig og tage af igen.

Anders Lundtang Hansen