Nyd din kaffe iskold

Iskaffe er efterhånden blevet en populær drik blandt mange mennesker. Den er et godt alternativ til den varme kaffe, især hvis det er varmt i vejret. Er du normalt ikke typen, der drikker kaffe, er iskaffe med forskellig smag måske noget for dig. Du kan f.eks. tilsætte kaffesirup i din iskaffe. Kaffesirup fås i mange forskellige varianter, bl.a. med smag af chokolade, hasselnød, eller karamel.

Iskaffe kan laves på flere forskellige måder. Start f.eks. med at brygge din kaffe, og køl den derefter ned i køleskabet. Dernæst tilsætter du f.eks. mælk, fløde, mandeldrik eller noget helt andet. Tilføj evt. isterninger og nyd din iskolde kaffe. Du kan også tilsætte isterninger og de øvrige ingredienser direkte i den varme kaffe. Det handler om at finde den opskrift, der passer bedst til dig.

Hos Kaffeagenterne, der er et mikroristeri med egen webshop, kan du finde masser af inspiration inden for kaffe. Kaffeagenterne har bl.a. udviklet deres egen opskrift på iskaffe. Det er nemt, hurtigt og resultatet er forfriskende og lækkert.

Kaffeagenternes opskrift på iskaffe

For at gøre den, i forvejen nemme process, bag fremstilling af iskaffe, endnu nemmere, har Kaffeagenterne udviklet produktet Iced Espresso Original. Den består af, hvad der svarer til 16 espressoshots, eller en halv liter. Espresso er en koncentreret kaffe, der ofte bruges i Capuccino eller Café Latte.

Når du skal lave din iskaffe, så fyld en håndfuld isterninger i et glas som det allerførste. Derefter hældes omkring 0,3 dl. espresso i glasset. Tilsæt dernæst 1-2 dl. mælk, vand, kakao e.l. og rør rundt. Tilsæt evt. sukker efter behov. Så er der kun tilbage at nyde din iskaffe i solen, på arbejdet, foran fjernsynet med en god film, eller lige når det passer dig.

Udover den originale Iced Espresso Original, kan du også få smagsvarianterne Irish Rum Cream, Dark Chocolate eller Finnish Liquorice.

Marie Pedersen