Nem førstebehandling til dine sportsskader

Er du en af dem, som elsker at dyrke sport og få brugt energi i hele kroppen? Så kan det også være, at du oplever at få en skade eller to. Det er vigtigt i forhold til genoptræningen, at du med det samme skaden kommer laver den rigtige form for førstehjælp. Du skal selvfølgelig stoppe med at dyrke sport, så du kan holde det skadede område i ro, men derudover er der flere ting, som du kan foretage dig.

Køl området ned med en kølepose

Hvis du har slået dig, kan det være en god hjælp med det samme at putte koldt på det skadede område. Hertil findes der forskellige køleposer, som du kan placere på det skadede område. Der findes desuden køleposer, som også kan bruges som varmepose, så har du en pose til flere formål.

Hæv det skadede område

Indenfor de første 24-72 timer, så kan det være en gode idé at hæve det skadede område over hjertehøjde så ofte som muligt. På den måde så bliver hævelsen mindre, men det aflaster også kroppen, som har fået skaden. Hæv armen op eller læg dig ned, så du kan få benet i vejret og over hjertehøjde, så hjælper du din krop bedst.

Smertestillende kan også være førstehjælp

Ved muskelskader og spændinger kan du også bruge smertestillende som en del af din førstehjælp. Det er blandt andet en god ide, når du oplever spændinger, fordi det hjælper dig med at slappe af i musklerne. Hvis du har smerter, så spænder du bare mere. Så tag endelig noget smertestillende som en Panodil.

Husk at det altid kan være en god idé at søge lægehjælp, når du oplever en skade.

admin