Kulfiber rør til dit gør-det-selv-projekt

For at skabe en modstandsdygtig overflade er det afgørende at anvende kulfiber af høj kvalitet. Kulfiber påsættes typisk på rør for at skabe den bedste struktur. Det bruges især i forbindelse med mekanisk udstyr, byggematerialer og både, der har brug for en særlig overfladebehandling. Den største fordel ved kulfiber rør er deres lette vægt, der gør dem yderst nemme at opsætte og transportere. Hertil er kulfiber ekstremt modstandsdygtigt overfor temperaturudsving.

Kulfiber er vejen frem

Det er de såkaldte kulfiberstrømper, der typisk kan opsættes på kulfiber rør. De er perfekte at anvende, når der er behov for at reparere såkaldte spilerstager. Der er faktisk ikke ret meget, kulfiber ikke kan fikse. Den særdeles gennemtænkte overfladeform kan være en løsning på selv de mest besværlige udfordringer med overfladereparation eller påsætning.

Hvad er kulfiber?

Kulfiber er et ekstremt let fibermateriale, der oftest benyttes i kombination med epoxy, så overfladen bindes bedst muligt. Denne kombination er langt stærkere, end hvis man eksempelvis anvender polyester. Hertil virker epoxy vandafvisende. På den måde får man en kulfiberoverflade, der kan stå igennem selv det mest besværlige og stormfulde vejr.

Kulfiber anvendes først og fremmest der, hvor man har brug for en stærk modstandsdygtighed og styrke uden at skulle forøge vægten drastisk. Derfor er det netop også i fly- og bådindustrien, at kulfiber udfylder en vigtig rolle som overfladebeskytter. Kulfiber anses typisk som et meget dyrt materiale, hvilket sportscykler også er gode eksempler på. Formstøbningen af kulfiber er en besværlig affære og derfor tager det af gode grunde også længere tid at fremstille kulfiber. Takket være forbedrede fremstillingsteknikker er priserne på kulfiber dog på vej nedad – og derfor benyttes materialet nu i stigende grad til private hobby- og projektsammenhænge.

admin