Hvordan vælger man det rigtige hundefoder?

Foderet har en afgørende betydning for din hunds sundhed. Sammen med motion og kærlighed er foderet en af de vigtigste byggesten for et sundt og godt hundeliv. Det kan dog være svært at finde rundt i den jungle af mærker og produkter der findes på markedet, når man skal vælge det rette foder til sin hund. Derfor får du her en guide til, hvordan du sikrer din firbenede ven det bedste hundefoder

Den naturlige sammensætning

Et af de vigtigste punkter er sammensætningen. Hunde ville, i deres naturlige habitat, spise en kost med mange proteiner, lidt grønt og få kulhydrater. Derfor bør du også gå efter den sammensætning i foderet, da hundens krop er bygget til at fordøje en sådan sammensætning.

Det betyder i praksis, at du bør undgå alle de typer foder, der indeholder masser af korn. Gå efter et mærke, der fremstiller foderet af friske råvarer som kød og grønt. Et godt eksempel er Acana, som i høj grad har fokus på at fremstille proteinrigt foder med et lavt indhold af kulhydrat. Derudover finder du ingen kunstige tilsætningsstoffer i foderet fra Acana. 

Rene kilder

Nogle gange kan det være svært at se på posen, hvad foderet faktisk indeholder. En god tommelfingerregel er at undgå de mærker, der fører obskure eller ingen ingrediensliste. Gå i stedet efter et mærke, hvor du kan se fra ende til anden, hvilke ingredienser foderet er fremstillet af. Det skal gerne være naturlige råvarer som kød, grønt, frugt og urter. Her er Orijen et godt eksempel. Orijen er et mærke, som lægger stor vægt på at skabe foder af naturlige råvarer. 

 

Størrelsen betyder noget

Det kan være en god ide, at vælge foder, som er specifikt fremstillet til din hunds størrelse. Energimængden i foderet kan variere, alt efter om det er fremstillet til små eller store hunde. Endnu vigtigere kan størrelsen på kroketterne variere – og din store hund har eksempelvis godt af at tygge på de lidt større kroketter og få brugt tænderne, mens den højst sandsynligt bare vil sluge de mindre kroketter. Omvendt kan en lille hund have svært ved at tygge de store. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du køber hvalpefoder, hvis du har en hvalp.

Katrin Sørensen