Hvordan forestiller du dig sejlertøj til mænd?

Kan du huske den gamle sang, “Når en sailor går i land”, der blev sunget af Otto Brandenburg?

Hvordan forestiller du dig egentlig, at en sailor af en sømand er klædt, når han betræder både civilt jord og dækket på sit foretrukne fartøj?

Man kan være forfalden til at forestille sig en lettere gammeldags opfattelse, hvor skipperen, matrosen og sejlerpersonen er iført en stribet trøje, en lille hat og så ellers har ild i sin majspibe, hvor røgen snor sig omkring et fuldskæg.

Når vi nu zoomer ind på den mandlige karakter af en sømand, så bliver vi nok nødt til at punktere denne romantiske forestilling om en sailor-person, for hvor pæn en sådan type end må tage sig ud på både landjorden og bølgen blå, så er den slags “udklædning” vist mest til fest og ballade end egentlig gavn.

For hvis den mandlige karakter af en sejler skal være iklædt korrekt, skal der mere moderne klude til, der ikke bare tager sig godt ud æstetisk, men også passer gevaldigt godt til de udsatte elementer, man kan komme ud for på havet.

Tag bare et nærmere kig på udvalget af sejlertøj til mænd hos Havhøkeren.

De har både moderne sejlerjakker, busseronner, sydveste, sejlerbukser – og endda flotte skipperkasketter, så der bliver bibeholdt lidt af det klassiske look for den sejlende mand, men hovedfokus hos dette foretagende er især, at der taget hensyn og lagt øje for detaljerne med, at tøjet skal være passende til vind og vejr.

Deres tøj gør både, at man kan holde varmen, mens vinden pisker indover rælingen, eller der bliver kasket bølger og skum mod kroppen, så man hverken bliver gennemblødt eller fryser igennem på kroppen, som man være enhver kaptajns mareridt på farten.

De har også bukser, der går helt nede fra benene og op til armhulerne, så den søfarende mandsperson kan komme langt ud i vandet uden at blive våd, hvis det skulle blive nødvendigt. Her kan herren også iføre sig et par flotte waders til formålet.

Der er også andet fodtøj til den sejlende mand, hvis man ønsker mere komfort ved fødderne og nogle sko, der sidder mere nært til fødderne, men hvor man samtidig har et godt underlag at stå på og ikke skrider rundt.

Man kan også købe sejlerhandsker til hænderne, så man har et godt greb om det remedier, man skal anvende til søs.

Det var blot et udpluk af de artikler, man kan finde hos Høvhøkeren, men der er meget mere end det nævnte, man kan gå på opdagelse i.

Anders Lundtang Hansen