En plakat over København og omegn på vrangen

Meningen med overskriften til denne artikel skal ikke direkte forstås som, at vi har at gøre med plakater over Københavns og byens omkringliggende områder på en måde, hvor plakaten er vendt vrangen ud på sig selv.

Det skal ses som en figurativ forståelse, hvor der menes en anderledes form for plakatmotiv af vores hovedstadsområder og dens omgivende kommuner og satellitbyer.

For når du kigger nærmere på en plakat over København og omegn fra Bypopp.dk-firmaet, som denne artikel vil beskæftige sig nærmere med, så vil du opdage en noget anderledes form at genskabe den danske hovedstand og tilstødende arealer.

Plakaterne over København fra Bypopp.dk kan i nogle tilfælde ligne næsten gammeldags tegnede kort, men ved nærmere eftersyn kan man se, at man har at gøre med et design, der trækker mere på moderne veksler end aldrende opfattelser, da de blot er blevet kreeret som et mellemled mellem det moderne og mere forgangende.

Men de mest iøjnefaldende plakater over København fra Bypopp.dk må formentlig være dem, der bærer præg af de mere pangfarvede motiver, der hovedsageligt er skabt omkring et cirkelmønster af områder i København.

Fællesnævneren ved alle disse byplakater er dog, at man kan finde nydelse i dem ved at betragte dem på både lang afstand som et helhedsmotiv, hvor farverne afveksles af hinanden over kendetegn fra de forskellige byen til, at man kan gå tæt ind i motivet og for hvert besøg opdage nye detaljer ved bymotiverne, som man måske ikke havde set før

På den måde er der til mange timers fordybelse i disse byplakater, der på en og samme tid kan agere kunstnerisk præg på ens vægge, men de kan så sandelig også “blot” bruges som et kønt motiv til dekoration derhjemme – om man så vælger de mere spraglede udgaver eller de mere anonyme i sort og hvid.

Man behøver dog ingenlunde at holde på disse byplakater over København og de andre områder for sig selv, for vi synes faktisk, at de her plakater kan bruges som en den rette gave til mange forskellige mennesker til mange forskellige lejligheder.

Det kan være til ny-tilflytteren i form af en studerende eller enlig, der gerne vil lære et helt nyt område at kende, eller til en familie, der kan samles omkring et anderledes billede af deres nye by, som de kan pege rundt ved omkring middagsbordet.

Ligeledes kan det være en alternativ gave til en, der har boet i samme by i flere år og som kunne have godt af at få et anderledes syn på sin egen by. 

 

Anders Lundtang Hansen