Djævelsk lækker lampe fra Belid

Belid er et svensk lampefirma, som startede i 1969, og deres vision er at designe lamper af allerhøjeste kvalitet, der holder i en hel livstid. De er i dag en af de førende lampeudbydere i Nordeuropa og har 165 dedikerede ansatte. De har igennem årtier arbejdet med at skabe smukt håndvært af metal, og de er stolte af deres nordiske tradition.

En af deres største klassikere er Belid Diablo lampe. Som hele firmaet Belid et kendt for, oser den af kvalitet og design. Designeren bag denne lampe er Joakim Fihn. Lampen fås i flere størrelser, og både som pendel og som bord- , gulv eller væglampe. Den er lavet af metal og findes i flere forskellige kombinationer som mat sort, messing, mobber, mat sort – rød, mat hvid, sand – bronze og grå – blank sort. Af praktiske oplysninger skal det nævnes, at lyskilden er 40 W, fatningen hedder G9, og der medfølger en 1,5 m. lang ledning til loftpendlen. 

Så er det bare om at vælge den farve, og metalkombination, som man synes bedst om. Den vil fungere rigtigt godt over spise- eller sofabordet. Man kan også skabe en god sammenhæng i hjemmet ved at have lampen flere forskellige steder og i forskellige farver. 

Katrine Agentoft Nielsen