0

Checkliste til det nye hus: Her skal du kigge godt efter

Er du indflytningsklar, og kan du næsten ikke vente med at få tingene på plads? Så forstår vi det godt, men det er en stor ting at flytte i hus, og der er mange ting, man skal holde øje med løbende for at undgå store regninger, der sagtens kunne være undgået. Vi kommer her rundt om de mest gængse faldgruber.

 

Hold øje med rørlægningen

I særligt ældre huse kan der være nogle tvivlsomme rørinstallationer, som ikke ville gå den dag i dag. Det er utaknemmelig opgave, men det er trods alt din som husejer at sikre dig, at det spiller. Det kan eksempelvis lede til, at man skal ud i en løsning med reparation af utæt gulvvarme, og det kan godt være en stor omgang.

Fugt ved loftet

Fugt ved loftet er ikke noget godt tegn, fordi det betyder oftest, at der er noget galt med dit tag. Og det kan godt være en stor omgang at få fikset. Lav nogle grundige tjek og sørg for, at det rent faktisk er taget, den er gal med, og få herefter professionelle til at udbedre skaderne. Nogle gange kan man godt slippe afsted med ikke at skifte hele taget.

Kig efter skimmelsvamp

Dette er husråd nummer et. Du skal jævnligt holde øje med alle husets hjørner og rum, så du ikke ved et eventuelt fremtidigt hussalg finder en halv bagvæg fyldt med skimmelsvamp. Tjek bag skabe og døre, og gør det gerne i hvert fald en gang månedligt. Det gælder altså alle husets rum.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *