Bedre søvn for barn og baby med en kapok madras

Som nybagt forælder er du sikkert med al ønsket tydelighed opmærksom på, hvad det betyder at sove godt og trygt om natten. Du har med nærmest usvigelig sikkerhed kun oplevet det ganske få gange i løbet af de seneste måneder – og du vil gøre rigtig meget for at sikre, at du på et eller andet tidspunkt får mulighed for det igen, så du kan nyde forældreskabet i fulde drag.

Bedre søvn for baby med en kapok madras

En af de ting, du kan gøre for at sikre, at dit barns nattesøvn er optimal (og din egen dermed kan forløbe relativt uforstyrret), er ved at sørge for, at sengetøj og madras er af høj kvalitet. I disse år er det økologiske og bæredygtige materiale kapok ved at vinde indpas hos småbørnsforældre, efter årtier ude i kulden. Og denne tilbagekomst skyldes ikke kun de miljørigtige egenskaber hos kapok.

Kapok udmærker sig også derved, at det udgør meget ringe vækst betingelser for såvel bakterier og svampe som utøj, for eksempel væggelus og husstøvmider. Dette skyldes, at de tørrede plantefibre, som udgør kapok, ikke samler fugt fra luften – hvilket samtidig giver kapok dets temperaturregulerende egenskaber.

At kapok er temperaturregulerende, betyder, at barnet får en roligere og mere regulær nattesøvn. Helt små børn kan nemlig ikke selv regulere deres temperatur, og kan således få det meget varmt under en almindelig dyne. Barnet vil sparke dynen af som reaktion på den stigende temperatur og deraf følgende ubehagelige fugtighed under dynen – og vil dernæst fryse. Med en kapok madras og en dyne med kapokfyld vil fugten ledes væk, og varmen fra kroppen reflekteres på en anderledes behagelig måde.

Køb kapok madras hos Babynature.dk

Et af de steder, du kan købe den sunde kapok madras til dit barn, er Babynature.dk. Her finder du økologisk tilbehør til baby og barn – til fordelagtige priser og med lave fragtomkostninger.

Astrid Pedersen