0

3 tips til at skabe det optimale akvarie

Fisk kan være sjove og underholdende at kigge på, men mange får dem også på grund af den beroligende effekt, de kan have. Men at have fisk er ikke blot at købe dem og så bare kigge på dem. De skal have de optimale betingelser for at trives og fungere i dit akvarie, og vi kommer her med råd til, hvordan du kan sikre de optimale betingelser.

Skab naturlige omgivelser for fiskene

Du har måske i tegnefilm set, hvordan en fisk kan se rigtig glad ud i en bowl, men det er langt fra sandheden. Fisk skal have mulighed for at gemme sig blandt planter og sten, som er at finde der, hvor de normalt kommer fra. Sten og planter til akvarie er et must for den optimale indretning hos fiskene.

En pumpe til cirkulation

I et akvarie er der ikke meget gennemstrømningen af vandet, fordi vandet står helt stille, medmindre du sætter det kunstigt i gang med en pumpe. Og det er absolut nødvendigt, fordi fisk skal have den rigtige mængde iltet vand, samtidig med at cirkulation forhindrer alger i at sætte sig i dit akvarie.

Pæne fisk er dyrere og mere krævende

Har du forelsket dig i nogle bestemte fisk, som kan være svære at få fat i? Så bør du overveje, om det er det værd, fordi pæne saltvandsfisk er mere skrøbelige i et akvarie end typiske akvariefisk. Samtidig er det ikke sikkert, at de sådan er lige til at skaffe, hvorfor en lang køretur også kan være med til at sætte fiskens liv på spil.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *